Jakie wino do białego mięsa wybrać? Znane są dwie szkoły komponowania win z daniami głównymi. W pierwszej główną rolę odgrywa harmonijny i spójny smak wina w stosunku do dania. Mniej powszechna jest druga szkoła, która mówi, że wino dobieramy na zasadzie kontrastu do potrawy. W Winez bazujemy przede wszystkim na doborze wina do potraw według gustu i indywidualnych upodobań smakowych. Do białego mięsa proponujemy szeroki wybór win - w naszej ofercie znajdują się wina do delikatnych mięs, takich jak drób, cielęcina czy królik. Oferujemy również wina idealne do białych ryb. Wśród naszych propozycji do łączenia wina z białym mięsem są zarówno białe, różowe jak i czerwone wina. Białe wino do mięsa ma lekko wyczuwalny smak owoców, a w ustach jest delikatne i świeże. Czerwone wino do białego mięsa również charakteryzuje się nieco owocowym smakiem, a do tego klasycznymi aksamitnymi taninami. Polecamy zwrócić uwagę na indywidualny opis wina - jego smak i dopasowanie do potrawy. Życzymy udanych kombinacji smakowych!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl