Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095-
od
do
Czerwone mięsa
Jakie wino do czerwonego mięsa wybrać? Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina, kaczka, baranina i dziczyzna wymaga towarzystwa wina nieco cięższego i bardziej wyrazistego w smaku. Najbardziej klasyczne połączenia podczas komponowania wina do czerwonego mięsa to odmiany Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Primitivo. Trafionym wyborem jest również Malbec z Argentyny i włoskie Nebbiolo (Spanna). Aby wino do czerwonego mięsa współgrało ze smakiem potrawy, należy je dobrać biorąc pod uwagę ogólny charakter dania, rodzaj mięsa, a także sposób przygotowania. Inne jest wino do dziczyzny, wino do baraniny, wino do steków czy wino do grillowanej karkówki i kiełbasy. W ofercie sklepu Winez polecamy bogatą ofertę win do mięs. Rekomendujemy trunki z różnych zakątków świata, o bogatych i głębokich aromatach oraz długich i wytwornych finiszach. Aby podkreślić danie, warto sięgnąć po te najbardziej wytworne butelki. Zapraszamy!
Wino wytrawne
Portugalia, 2016, 2017
Wino wytrawne
Portugalia, 2017
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2014
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2015
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2018
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2014
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2012, 2014
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2016
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2012, 2015