Jakie wino do czerwonego mięsa wybrać? Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina, kaczka, baranina i dziczyzna wymaga towarzystwa wina nieco cięższego i bardziej wyrazistego w smaku. Najbardziej klasyczne połączenia podczas komponowania wina do czerwonego mięsa to odmiany Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Primitivo. Trafionym wyborem jest również Malbec z Argentyny i włoskie Nebbiolo (Spanna). Aby wino do czerwonego mięsa współgrało ze smakiem potrawy, należy je dobrać biorąc pod uwagę ogólny charakter dania, rodzaj mięsa, a także sposób przygotowania. Inne jest wino do dziczyzny, wino do baraniny, wino do steków czy wino do grillowanej karkówki i kiełbasy. W ofercie sklepu Winez polecamy bogatą ofertę win do mięs. Rekomendujemy trunki z różnych zakątków świata, o bogatych i głębokich aromatach oraz długich i wytwornych finiszach. Aby podkreślić danie, warto sięgnąć po te najbardziej wytworne butelki. Zapraszamy!

Ca'di Rajo Notti di Luna Piena Raboso del Piave Reserva DOC Ca'di Rajo Notti di Luna Piena Raboso del Piave Reserva DOC
Winiarnia: Ca'di Rajo

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2008 

Cena: 159,00 zł
szt.
zobacz więcej
Ca'di Rajo Sangue del Diavolo Raboso del Piave DOC Ca'di Rajo Sangue del Diavolo Raboso del Piave DOC
Winiarnia: Ca'di Rajo

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2012 

Cena: 99,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl