Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095- African Pride Wines (2)
- Bodega Cyan (2)
- Bodegas Penafiel (2)
- Ca'del Baio (2)
- Ca'di Rajo (3)
- Cigno Moro (7)
- Elephant Hill (6)
- Erich Scheiblhofer (5)
- Gianni Gagliardo (5)
- Hannes Reeh (3)
- Il Fagetto (1)
- Jim Barry (3)
- La Rioja Alta (3)
- Mandia Vell (1)
- Mas Martinet (4)
- Masciarelli (1)
- Masseria Cuturi (1)
- Massimago (4)
- Michel Torino (6)
- Poggio Il Castellare (2)
- Quinta do Crasto (9)
- Rudini (3)
- Tamaral (3)
- Torre Terza (1)
- Torreón de Paredes (4)
- Vigna 800 (1)
- Villa Mattielli (1)
- Weingut Mayer am Pfarrplatz (1)
- Weingut Schwarz (2)
-
od
do
Czerwone mięsa
Jakie wino do czerwonego mięsa wybrać? Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina, kaczka, baranina i dziczyzna wymaga towarzystwa wina nieco cięższego i bardziej wyrazistego w smaku. Najbardziej klasyczne połączenia podczas komponowania wina do czerwonego mięsa to odmiany Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Primitivo. Trafionym wyborem jest również Malbec z Argentyny i włoskie Nebbiolo (Spanna). Aby wino do czerwonego mięsa współgrało ze smakiem potrawy, należy je dobrać biorąc pod uwagę ogólny charakter dania, rodzaj mięsa, a także sposób przygotowania. Inne jest wino do dziczyzny, wino do baraniny, wino do steków czy wino do grillowanej karkówki i kiełbasy. W ofercie sklepu Winez polecamy bogatą ofertę win do mięs. Rekomendujemy trunki z różnych zakątków świata, o bogatych i głębokich aromatach oraz długich i wytwornych finiszach. Aby podkreślić danie, warto sięgnąć po te najbardziej wytworne butelki. Zapraszamy!
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015