Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095-
od
do
Potrawy z grzybami
Grzyby i wino - jakie wino wybrać do potraw z grzybami? Grzyby lubią wina gęste, z mocnymi, eleganckimi taninami i nutą słodyczy na finiszu. Udane połączenie wina z grzybami gwarantują wina z odmian Nebbiolo (Spanna), Tempranillo, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon oraz włoskie połączenie winogron Corvinione, Corvina i Rondinella. Aby wybrać dobre wino do sosu grzybowego, warto sięgnąć po hiszpańskie wino Rioja DOC. Z kolei podając makaron z grzybami, polecamy zaserwować wino Malbec z Argentyny, np. Cuma Malbec z winnicy Michel Torino. Przyrządzając risotto z grzybami zdecyduj się na wytrawne czerwone wino Pinot Noir, np. wino z Nowej Zelandii Elephant Hill Central Otago. Dania z grzybami idealnie komponują się z winami eleganckimi, w których można wyczuć akcenty przypraw i ciemnych owoców. Poniżej znajduje się szeroki wybór win, z których każde będzie idealnym wyborem jako wino do dań z grzybami.
Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2004