Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095
-
od
do
Białe mięsa
Jakie wino do białego mięsa wybrać? Znane są dwie szkoły komponowania win z daniami głównymi. W pierwszej główną rolę odgrywa harmonijny i spójny smak wina w stosunku do dania. Mniej powszechna jest druga szkoła, która mówi, że wino dobieramy na zasadzie kontrastu do potrawy. W Winez bazujemy przede wszystkim na doborze wina do potraw według gustu i indywidualnych upodobań smakowych. Do białego mięsa proponujemy szeroki wybór win - w naszej ofercie znajdują się wina do delikatnych mięs, takich jak drób, cielęcina czy królik. Oferujemy również wina idealne do białych ryb. Wśród naszych propozycji do łączenia wina z białym mięsem są zarówno białe, różowe jak i czerwone wina. Białe wino do mięsa ma lekko wyczuwalny smak owoców, a w ustach jest delikatne i świeże. Czerwone wino do białego mięsa również charakteryzuje się nieco owocowym smakiem, a do tego klasycznymi aksamitnymi taninami. Polecamy zwrócić uwagę na indywidualny opis wina - jego smak i dopasowanie do potrawy. Życzymy udanych kombinacji smakowych!

Wino białe, wytrawne
RPA, 2021

Wino białe, wytrawne
Włochy

Wino białe, wytrawne
Nowa Zelandia, 2018

Wino białe, wytrawne
Austria, 2017

Wino różowe, wytrawne
Włochy, 2021

Wino białe, wytrawne
Włochy, 2018

Wino białe, wytrawne
Włochy, 2016

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2012

Wino białe, wytrawne
Argentyna, 2015

Wino wytrawne
Włochy, 2015

Wino czerwone, wytrawne
Chile, 2019

Wino czerwone, wytrawne
Chile, 2011

Wino białe, wytrawne
Chile, 2016