Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095-
od
do
Jakie wino do białego mięsa wybrać? Znane są dwie szkoły komponowania win z daniami głównymi. W pierwszej główną rolę odgrywa harmonijny i spójny smak wina w stosunku do dania. Mniej powszechna jest druga szkoła, która mówi, że wino dobieramy na zasadzie kontrastu do potrawy. W Winez bazujemy przede wszystkim na doborze wina do potraw według gustu i indywidualnych upodobań smakowych. Do białego mięsa proponujemy szeroki wybór win - w naszej ofercie znajdują się wina do delikatnych mięs, takich jak drób, cielęcina czy królik. Oferujemy również wina idealne do białych ryb. Wśród naszych propozycji do łączenia wina z białym mięsem są zarówno białe, różowe jak i czerwone wina. Białe wino do mięsa ma lekko wyczuwalny smak owoców, a w ustach jest delikatne i świeże. Czerwone wino do białego mięsa również charakteryzuje się nieco owocowym smakiem, a do tego klasycznymi aksamitnymi taninami. Polecamy zwrócić uwagę na indywidualny opis wina - jego smak i dopasowanie do potrawy. Życzymy udanych kombinacji smakowych!
Wino białe, wytrawne
RPA, 2022
Wino białe, wytrawne
Włochy
Wino białe, wytrawne
Nowa Zelandia, 2018
Wino białe, wytrawne
Austria, 2017
Wino białe, wytrawne
Włochy, 2018
Wino białe, wytrawne
Włochy, 2016
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2018
Wino białe, wytrawne
Argentyna, 2015
Wino wytrawne
Włochy, 2015
Wino czerwone, wytrawne
Chile, 2019
Wino czerwone, wytrawne
Chile, 2011
Wino białe, wytrawne
Chile, 2016