Jakie wino do czerwonego mięsa wybrać? Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina, kaczka, baranina i dziczyzna wymaga towarzystwa wina nieco cięższego i bardziej wyrazistego w smaku. Najbardziej klasyczne połączenia podczas komponowania wina do czerwonego mięsa to odmiany Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Primitivo. Trafionym wyborem jest również Malbec z Argentyny i włoskie Nebbiolo (Spanna). Aby wino do czerwonego mięsa współgrało ze smakiem potrawy, należy je dobrać biorąc pod uwagę ogólny charakter dania, rodzaj mięsa, a także sposób przygotowania. Inne jest wino do dziczyzny, wino do baraniny, wino do steków czy wino do grillowanej karkówki i kiełbasy. W ofercie sklepu Winez polecamy bogatą ofertę win do mięs. Rekomendujemy trunki z różnych zakątków świata, o bogatych i głębokich aromatach oraz długich i wytwornych finiszach. Aby podkreślić danie, warto sięgnąć po te najbardziej wytworne butelki. Zapraszamy!

Bodegas Penafiel Baron de Filar Riserva DO Bodegas Penafiel Baron de Filar Riserva DO

Wino czerwone, wytrawne

 Hiszpania, 2013 

Cena: 179,00 zł
szt.
zobacz więcej
Elephant Hill Merlot Malbec Hawke's Bay Elephant Hill Merlot Malbec Hawke's Bay
Winiarnia: Elephant Hill

Wino czerwone, wytrawne

 Nowa Zelandia, 2013 

Cena: 159,00 zł
szt.
zobacz więcej
Jim Barry McRae Wood Shiraz Jim Barry McRae Wood Shiraz
Winiarnia: Jim Barry

Wino czerwone, wytrawne

 Australia, 2013 

Cena: 219,00 zł
szt.
zobacz więcej
Massimago Amarone della Valpolicella DOCG Massimago Amarone della Valpolicella DOCG
Winiarnia: Massimago

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2013 

Cena: 289,00 zł
Poggio Il Castellare Cervio SAN'T ANTIMO DOC Poggio Il Castellare Cervio SAN'T ANTIMO DOC

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2013 

Cena: 189,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl