Jakie wino do czerwonego mięsa wybrać? Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina, kaczka, baranina i dziczyzna wymaga towarzystwa wina nieco cięższego i bardziej wyrazistego w smaku. Najbardziej klasyczne połączenia podczas komponowania wina do czerwonego mięsa to odmiany Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Primitivo. Trafionym wyborem jest również Malbec z Argentyny i włoskie Nebbiolo (Spanna). Aby wino do czerwonego mięsa współgrało ze smakiem potrawy, należy je dobrać biorąc pod uwagę ogólny charakter dania, rodzaj mięsa, a także sposób przygotowania. Inne jest wino do dziczyzny, wino do baraniny, wino do steków czy wino do grillowanej karkówki i kiełbasy. W ofercie sklepu Winez polecamy bogatą ofertę win do mięs. Rekomendujemy trunki z różnych zakątków świata, o bogatych i głębokich aromatach oraz długich i wytwornych finiszach. Aby podkreślić danie, warto sięgnąć po te najbardziej wytworne butelki. Zapraszamy!

Massimago Amarone della Valpolicella DOCG Massimago Amarone della Valpolicella DOCG
Winiarnia: Massimago

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2013 

Cena: 289,00 zł
Massimago Conte Gastone Amarone della Valpolicella DOCG Massimago Conte Gastone Amarone della Valpolicella DOCG
Winiarnia: Massimago

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2015 

Cena: 249,00 zł
szt.
zobacz więcej
Massimago Marchesa MariaBella Ripasso della Valpolicella Superiore DOC Massimago Marchesa MariaBella Ripasso della Valpolicella Superiore DOC
Winiarnia: Massimago

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2017 

Cena: 139,00 zł
Massimago Prefasio Valpolicella Superiore DOC Massimago Prefasio Valpolicella Superiore DOC
Winiarnia: Massimago

Wino czerwone, wytrawne

 Włochy, 2014 

Cena: 149,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl