Jakie wino do czerwonego mięsa wybrać? Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina, kaczka, baranina i dziczyzna wymaga towarzystwa wina nieco cięższego i bardziej wyrazistego w smaku. Najbardziej klasyczne połączenia podczas komponowania wina do czerwonego mięsa to odmiany Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Primitivo. Trafionym wyborem jest również Malbec z Argentyny i włoskie Nebbiolo (Spanna). Aby wino do czerwonego mięsa współgrało ze smakiem potrawy, należy je dobrać biorąc pod uwagę ogólny charakter dania, rodzaj mięsa, a także sposób przygotowania. Inne jest wino do dziczyzny, wino do baraniny, wino do steków czy wino do grillowanej karkówki i kiełbasy. W ofercie sklepu Winez polecamy bogatą ofertę win do mięs. Rekomendujemy trunki z różnych zakątków świata, o bogatych i głębokich aromatach oraz długich i wytwornych finiszach. Aby podkreślić danie, warto sięgnąć po te najbardziej wytworne butelki. Zapraszamy!

La Rioja Alta Gran Reserva 904 DOC La Rioja Alta Gran Reserva 904 DOC
Winiarnia: La Rioja Alta

Wino czerwone, wytrawne, Hiszpania, 2011

Cena: 389,00 zł
La Rioja Alta Vińa Arana Gran Reserva DOC La Rioja Alta Vińa Arana Gran Reserva DOC
Winiarnia: La Rioja Alta

Wino czerwone, wytrawne

 Hiszpania, 2012 

Cena: 199,00 zł
La Rioja Alta Vińa Ardanza DOC La Rioja Alta Vińa Ardanza DOC
Winiarnia: La Rioja Alta

Wino czerwone, wytrawne

 Hiszpania, 2012

Cena: 199,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl