Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095
-
African Pride Wines (3)
-
Ca'del Baio (2)
-
Cigno Moro (2)
-
Domaine Preignes Le Vieux (1)
-
Elephant Hill (6)
-
Erich Scheiblhofer (7)
-
Gianni Gagliardo (3)
-
Hannes Reeh (1)
-
Il Fagetto (1)
-
Jim Barry (1)
-
La Rioja Alta (2)
-
Mandia Vell (1)
-
Mas Martinet (4)
-
Masciarelli (1)
-
Massimago (2)
-
Melini (1)
-
Michel Torino (1)
-
Olivier Riviere (2)
-
Poggio Il Castellare (1)
-
Quinta do Crasto (1)
-
Rudini (1)
-
Torreón de Paredes (2)
-
Vigna 800 (1)
-
Vińa Olabarri (3)
-
Weingut Schwarz (4)
-
Blaufränkisch (3)
-
Blaufränkisch · Cabernet Sauvignon · Merlot (1)
-
Blaufränkisch · Cabernet Sauvignon · Merlot · Syrah (1)
-
Cabernet Franc · Malbec · Merlot (1)
-
Cabernet Sauvignon (3)
-
Cabernet Sauvignon · Carignan · Garnatxa negra · Merlot · Syrah (1)
-
Cabernet Sauvignon · Merlot (3)
-
Cabernet Sauvignon · Merlot · Zweigelt (1)
-
Cabernet Sauvignon · Pinot Noir · Zweigelt (1)
-
Canaiolo · Mammolo · Prugnolo Gentile (1)
-
Carignan (1)
-
Carignan · Garnatxa negra · Garnatxa peluda · Syrah (1)
-
Corvinione · Corvina · Rondinella (3)
-
Garnacha (Grenache) · Graciano · Tempranillo (1)
-
Garnatxa negra (1)
-
Graciano · Mazuelo · Tempranillo (1)
-
Graciano · Tempranillo (2)
-
Marselan · Syrah (1)
-
Mazuelo · Tempranillo (1)
-
Merlot · Nero D'Avola (1)
-
Montepulciano (1)
-
Nebbiolo (Spanna) (5)
-
Pinot Noir (3)
-
Primitivo (2)
-
Syrah (6)
-
Syrah · Viogner (1)
-
Tempranillo (2)
-
Wieloszczepowe (2)
-
Zweigelt (1)
-
Cabernet Franc · Cabernet Sauvignon · Merlot (1)
-
od
do
Jakie wino do dziczyzny wybrać? Kuchnia myśliwska idealnie współgra z eleganckimi winami o aromacie dymnych przypraw z uwypukloną nutą jagodowych owoców. Najlepsze wino do dziczyzny to taniczne, wytrawne wino czerwone. Szlachetny smak wina do dziczyzny ma za zadanie podkreślić wyjątkową strukturę czerwonego mięsa oraz wzmocnić wrażenia kulinarne. Idealnym wyborem trunku do dziczyzny będzie z pewnością butelka wina z Nowej Zelandii. Warto zaserwować również afrykańskie wino Cabernet Sauvignon i Syrah. Wśród naszych propozycji win do dziczyzny znajdują się najlepsze wina z włoskich winnic. Trafionym wyborem wina do dziczyzny będzie z pewnością wino Barolo Nebbiolo (Spanna). Satysfakcjonujące połączenie wina z dziczyzną gwarantują również austriackie winnice, proponujące wina mocne, zbalansowane, z długimi finiszami. Poniżej prezentujemy wyborne butelki win, które idealnie dopełnią danie z dziczyzny.

Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2018

Wino czerwone, wytrawne
RPA, 2019

Wino czerwone, wytrawne
RPA, 2010

Wino czerwone, wytrawne
RPA, 2008

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2008

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2022

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2019

Wino czerwone, wytrawne
Francja, 2020

Wino czerwone, wytrawne
Nowa Zelandia, 2014

Wino czerwone, wytrawne
Nowa Zelandia, 2013

Wino czerwone, wytrawne
Nowa Zelandia, 2017

Wino czerwone, wytrawne
Nowa Zelandia, 2010

Wino czerwone, wytrawne
Nowa Zelandia, 2009

Wino czerwone, wytrawne
Nowa Zelandia, 2008

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 1997

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2016

Wino czerwone, wytrawne
Austria, 2016

Wino czerwone, wytrawne, Hiszpania, 2011

Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2018

Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2014
Wino do dziczyzny
Szeroki wybór wytrawnych win czerwonych w naszym sklepie pozwala na zakup wybornego wina do dziczyzny z najlepszym dopasowaniem do konkretnego dania kuchni myśliwskiej.
Jako doskonałe wino do gulaszu z dzika sprawdzi się m.in. Syrah i kupażowy Merlot. Duszona dziczyzna świetnie skomponuje się z winem z Austrii z odmiany Blaufränkisch. W przypadku, gdy poszukiwane jest wino do sarniny, polecamy wybrać hiszpańskie wino Temprenillo. Wino do jelenia powinno być wyraziste i mocne, jak np. afrykańskie wino Syrah Footprint (wino z RPA). Przygotowując tego rodzaju czerwone mięsa, często wykorzystujemy wino w trakcie gotowania, dodając je do potrawy. Dziczyzna w winie bezapelacyjnie wymaga szlachetnego trunku, który dopełni smak dania.