Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095-
od
do
Grzyby i wino - jakie wino wybrać do potraw z grzybami? Grzyby lubią wina gęste, z mocnymi, eleganckimi taninami i nutą słodyczy na finiszu. Udane połączenie wina z grzybami gwarantują wina z odmian Nebbiolo (Spanna), Tempranillo, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon oraz włoskie połączenie winogron Corvinione, Corvina i Rondinella. Aby wybrać dobre wino do sosu grzybowego, warto sięgnąć po hiszpańskie wino Rioja DOC. Z kolei podając makaron z grzybami, polecamy zaserwować wino Malbec z Argentyny, np. Cuma Malbec z winnicy Michel Torino. Przyrządzając risotto z grzybami zdecyduj się na wytrawne czerwone wino Pinot Noir, np. wino z Nowej Zelandii Elephant Hill Central Otago. Dania z grzybami idealnie komponują się z winami eleganckimi, w których można wyczuć akcenty przypraw i ciemnych owoców. Poniżej znajduje się szeroki wybór win, z których każde będzie idealnym wyborem jako wino do dań z grzybami.
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015
Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2011
Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2004
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2016
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2016
Wino czerwone, wytrawne, Hiszpania, 2011
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2013
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2017
Wino białe, półwytrawne
Niemcy, 2022
Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2013
Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2012, 2015
Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2019
Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2012
Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2017