Skontaktuj się z nami! Doradcy Winez pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
+48 691 402 095
-
od
do
Grzyby i wino - jakie wino wybrać do potraw z grzybami? Grzyby lubią wina gęste, z mocnymi, eleganckimi taninami i nutą słodyczy na finiszu. Udane połączenie wina z grzybami gwarantują wina z odmian Nebbiolo (Spanna), Tempranillo, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon oraz włoskie połączenie winogron Corvinione, Corvina i Rondinella. Aby wybrać dobre wino do sosu grzybowego, warto sięgnąć po hiszpańskie wino Rioja DOC. Z kolei podając makaron z grzybami, polecamy zaserwować wino Malbec z Argentyny, np. Cuma Malbec z winnicy Michel Torino. Przyrządzając risotto z grzybami zdecyduj się na wytrawne czerwone wino Pinot Noir, np. wino z Nowej Zelandii Elephant Hill Central Otago. Dania z grzybami idealnie komponują się z winami eleganckimi, w których można wyczuć akcenty przypraw i ciemnych owoców. Poniżej znajduje się szeroki wybór win, z których każde będzie idealnym wyborem jako wino do dań z grzybami.
Barolo DOCG Experience SKRZYNIA z 5 Barolo

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015
Bodega Cyan Cyan Pago de la Calera DO

Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2004
Gianni Gagliardo San Ponzo Nebbiolo d'Alba DOC

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2016
Gianni Gagliardo Tenuta Garetto Fava Nizza DOCG

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2016
Jim Barry Benbournie

Wino czerwone, wytrawne
Australia, 2014
Massimago Conte Gastone Amarone della Valpolicella DOCG

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2015
Massimago Marchesa MariaBella Ripasso della Valpolicella Superiore DOC

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2017
Paul Anheuser Niederhauser Pfingstweide Qualitätswein

Wino białe, półwytrawne
Niemcy, 2022
Poggio Il Castellare Cervio SAN'T ANTIMO DOC

Wino czerwone, wytrawne
Włochy, 2013
Quinta do Crasto Vinha Da Ponte DOC

Wino czerwone, wytrawne
Portugalia, 2012, 2015
Vińa Olabarri Crianza DOC

Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2019
Vińa Olabarri Reserva DOC

Wino czerwone, wytrawne
Hiszpania, 2018